Άλλαξαν οι ζώνες απαγόρευσης πτήσης της DJI

Ενημερώθηκαν σήμερα οι ζώνες απαγόρευσης πτήσης (no-fly zones) της dji και μπήκαν σε εφαρμογή νέοι κανόνες και νέες περιοχές.

Οι περιοχές χωριζονται σε τέσσερεις κατηγορίες που διακρίνονται από το χρώμα τους στο χάρτη.

Κόκκινες (Restricted Zones): Περιοχή πλήρους απογόρευσης πτήσης. (Διάδρομοι αεροδρομίων, φυλακές, κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις)
Μπλε (Authorization Zones): Περιοχές απαγόρευσης πτήσης, όπου μπορεί να δοθεί ειδική άδεια πτήσης μετά από σχετικό αίτημα στις αρχές και υποβολή της έγκρισης στη dji. 
Κίτρινες (Warning Zones): Περιοχή που ο χρήστης του dji drone θα λάβει προειδοποίηση ότι πλησιάζει σε περιοχή απαγόρευσης πτήσης.
Γκρι (Altitude Zones): Περιοχή περιορισμένου υψομέτρου. Οι προεκτάσεις των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης των αεροοδρομίων, όπου επιτέπεται η πτήση μέχρι του ορίου ύψους των 150μ. (5 έως 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο) και 60μ. (σε απόσταση μικρότερη των 2χλμ. από το αεροδρόμιο).

4png

Η νέα αυτή ρύθμιση της DJI είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας αεροπορίας EASA και -τολμούμε να πούμε- έχει μια πολύ πιο ορθολογική προσέγγιση.

Κάντε κλικ στους χάρτες για να βρείτε την περιοχή που σας ενδιαφέρει:

1png2png