No-fly zones DJI - Που δεν μπορείς να πετάξεις ;

Οι ζώνες απαγόρευσης πτήσης είναι περιοχές του εναέριου χώρου, όπου ισχύουν περιορισμοί για την πτήση drones. Αυτό συμβαίνει γιά λόγους ασφαλείας, σε περιοχές που υπάρχει χαμηλή πτήση επανδρωμένων αεροσκαφών (πχ. αεροδρόμια) ή περιοχές που ισχύει ισχυρή ασφάλεια (πχ.φυλακές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ή κρίσιμες υποδομές).

Οι περιοχές χωριζονται σε τέσσερεις κατηγορίες που διακρίνονται από το χρώμα τους στο χάρτη.

Κόκκινες (Restricted Zones): Περιοχή πλήρους απογόρευσης πτήσης. (Διάδρομοι αεροδρομίων, φυλακές, κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις)
Μπλε (Authorization Zones): Περιοχές απαγόρευσης πτήσης, όπου μπορεί να δοθεί άδεια πτήσης αρκεί ο χρήστης να δώσει από την εφαρμογή στοιχεία ταυτοποίησης (πχ. αρ.κινητού τηλεφώνου) 
Κίτρινες (Warning Zones): Περιοχή που ο χρήστης του dji drone θα λάβει προειδοποίηση ότι πλησιάζει σε περιοχή απαγόρευσης πτήσης.
Γκρι (Altitude Zones): Περιοχή περιορισμένου υψομέτρου. Οι προεκτάσεις των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης των αεροοδρομίων, όπου επιτέπεται η πτήση μέχρι του ορίου ύψους των 150μ. (5 έως 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο) και 60μ. (σε απόσταση μικρότερη των 2χλμ. από το αεροδρόμιο).

4png

Αυτή ρύθμιση της DJI είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας αεροπορίας EASA και -τολμούμε να πούμε- έχει μια ορθολογική προσέγγιση.

Κάντε κλικ στους χάρτες για να βρείτε την περιοχή που σας ενδιαφέρει:

1png2png